Как да изсушите ябълки?
- Първо измийте и подсушете ябълките.
- Можете да ги изсушите с или без кожата. Имайте предвид обаче, че в кожата и точно под нея има голямо количество витамини.
- Извадете сърцевината и нарежете ябълката на 3 до 5 мм колела или кубчета.
- Поставете нарязаните ябълки в съд с вода и малко лимонена киселина за 2 минути. Така запазват светлия си цвят и не стават кафяви по време на сушене.
- Оставете ябълките да се изцедят, поставете в сушилнята и започнете процеса на сушене.
- Веднага поставете сушените ябълки от сушилнята в херметичен съд и го затворете добре, докато са още топли. Съхранявайте съда на тъмно и сухо място.
- Можете да ядете и ябълките веднага, но те имат добър вкус през зимата, когато можете да ги добавите към чай. Доброто съхраняване ще продължи до две години.