3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Аксесоарите са изключително много. Добри новини: Ако искате да варите бира особено удобно, Mundschenk от Klarstein е практично и висококачествено решение. Това означава, че можете да пресечете четири линии направо от капака за бира: тунел за разбъркване, лаутер, филтър за утайки и термометър, защото системата свързва всички важни елементи.

Варене на бира с Klarstein

Очакването за приятни летни вечери в парка, барбекюта с добри приятели и бурни фестивали се увеличава с всеки градус. Добре е за тези, които започват сезона под открито небе да са добре подготвени, защото Klarstein сбъдва мечтата за домашно приготвяне на бира. По местата, пригответе се, наздраве!

Mundschenk mash tun - задължителен за любителите пивовари

Ако искате да варите бира у дома, едва ли можете да минете без продукт като котела за варене на бира Mundschenk. Цялостното решение за приготвяне на овесена каша е снабдено с подложка за сито и контейнер за зърно, които безпроблемно отделят предварителния малц от отработените зърна. Прехвърлянето в резервоара за ферментация е също толкова лесно чрез изпускателния кран.

За продукта

Ферментационен котел Maischfest - домашно приготвяне на бира

Дори любителите пивовари, които варят собствена бира, могат гъвкаво да произвеждат любимата си напитка. Харесва ви повече светло или тъмно, силно или леко? Ферментаторът Maischfest превръща предварителния малц във вкусна бира по ваш избор - отваряйки няколко врати към царството на бирата. "От бира на вино, така да бъде", се казва в поговорката, но ако имате желание за чаша вино, ферментаторът на Klarstein с удоволствие ще приеме и тази поръчка.

За продукта

Уред за наливане Skal - работи с теб

Тъй като прясно налятата бира просто е по-вкусна от тази от бутилка или кен, няма вариант да не разполагате със собствена чешма - в мазето за парти или за следващото барбекю в задния двор.
Вие сте запален любител пивовар и все още имате въпроси по пътя към превръщането ви в опитен пивовар? Най-важните отговори за пивоварството можете да намерите в нашите често задавани въпроси.

За продукта

Сварете собствена бира: Инструкции

Тост за съвършенство

С Mundschenk можете да създавате почти всички стилове бира и дори сами да варите модерна крафт бира. За да бъде това успешно, е много важно оборудването да бъде правилно настроено. Затова не бързайте и опознайте машината - всичко е въпрос на спокойна наслада.

Предимството на системата за приготвяне на бира е, че не е необходимо да купувате богат комплект за приготвяне на бира, тъй като тя работи като цялостно решение. Въпреки това трябва предварително да почистите уреда, като го напълните с около 20 литра вода и подходящ препарат. Оставете сместа да циркулира при температура от около 60 °C за около половин час. След това изплакнете устройството обилно с вода.

Готови ли сте? Чудесно, нека заедно напълним казана с бира, в който Обеликс по-скоро би паднал, отколкото във вълшебния еликсир. Следващите инструкции "Сварете си бира" в шест художествени акта се отнасят за тунела за заквасване Mundschenk и ферментатора Maischfest.

Утаяване

Ако искате да варите собствена бира, първо поставете вложката за цедка в казана и напълнете устройството с необходимото количество вода и подходящия съд за зърно. Сега водата трябва да се загрее до температура между 66 и 68 °C. Програмирайте системата за варене с помощта на модерния дисплей, седнете удобно и наблюдавайте действието. Междувременно нека обясним какво е утайката: това е смес от малцова смес и вода. Веднага щом се достигне правилната температура, циркулационната помпа се задейства и регулира потока. Когато процесът на запарване приключи след около час и половина, получавате пивната мъст - това е течната част от запарката.

Почистване

Целта на почистването е да се отдели пивната мъст от твърдите отработени зърна и да се източи през дренажния кран. Необходим ви е голям съд или кофа, които да поставите под крана, за да събирате филтрираната пивна мъст. Тук също се изисква търпение, което, разбира се, се възнаграждава накрая с вкусна самостоятелно приготвена бира - процесът на почистване може да отнеме до 30 минути.

Варене

Сега започва процесът на варене на пивната мъст. Загрейте оборудването до точката на кипене и добавете останалите съставки - тук времето е от ключово значение, затова ви препоръчваме да проучите внимателно рецептата. Както вече споменахме: домашното пивоварство е изкуство! Времето за кипене може да бъде от 60 до 90 минути, в зависимост от инструкциите, и тъй като през това време се образува и гореща утайка, парата винаги трябва да може да излиза от котела.
По този начин ще избегнете неприятния вкус на домашно приготвената бира. А това, приятели, никой не иска.

Охлаждане

Когато приготвяте собствена бира, времето не е пари, а злато - и то течно злато. Около 15 минути преди края на варенето потопете охлаждащата спирала, за да я стерилизирате. Важна бележка в този момент: Маркучите и свръзките за охлаждащия конвектор трябва да бъдат закупени предварително отделно, тъй като не са включени в доставката. След като кипне, течността се охлажда до 20 °C с помощта на охлаждаща спирала. Достигната температура? След това можете да излеете течността в контейнера за ферментация чрез изпускателния отвор в предната част на котела. За тази цел препоръчваме доказания ферментационен котел Maischfest.

Ферментация

Сега идва ред на забавлението в бутилка. Дрождите превръщат безвкусната хлебна супа в невероятно вкусна бира. Вашата бира! За да избегнете грешка на метри от финала, добър избор е качествен продукт като ферментационния котел от Klarstein. Тъй като след добавянето на маята, която спешно се нуждае от кислород, трябва да разбъркате или разклатите много добре варивото. Той работи най-добре в контролирана и прецизно темперирана среда - това също така гарантира, че по време на ферментацията не се образуват нежелани странични продукти.

Пълнене

Не, нямаме предвид пиенето, а финалния акт на нашето пътешествие в изкуството на пивоварството. В края на краищата искаме съзнателно да се наслаждаваме на нашия продукт. В зависимост от вида, повода и собствените си навици за пиене решавате как да извършите вторичната ферментация на младата си бира и как да я съхранявате. Imperial IPA със сигурност може да издържи няколко седмици по-дълго съхранение от лекия Pale Ale. Дегустацията на стаут също ще ви отведе по-далеч, докато класическият пилзнер е най-добър в прясно състояние. Младата бира се пълни с маркуч или автоматична тръба за пълнене, която се прикрепя към чучура на контейнера за бира. Насочете маркуча или тръбата към дъното на бутилката и внимателно я напълнете. Успяхте ли? Поздравления и вдигаме тост за успеха ви с домашно приготвена бира - наздраве!

Разновидности на бирата: опитайте ги!

Какво ще кажете за видовете бира? Златистожълтата ечемичена мока е истинска, оранжевата или кехлибарената бира може да бъде само крафт бира, а тъмната бира се пие само от готици или хора с истински бирен корем?

Знаете ли, че Mollenfriedhof в Берлин на шега означава бирено коремче? И ние не. Все още имаме какво да учим, всички имаме какво да учим - Йода в настроение за бира. Добре, шегата настрана, нека продължим с нашата малка бирена история.

Видове бира - АБВ за следващата маса на редовните клиенти

Дрожди, хмел, малц и вода - това са четирите съставки, от които се произвежда бирата според германския закон за чистотата. Въпреки това не всяка бира е еднаква и типичните характеристики на различните видове бира са в основата на много от сложните аспекти на пивоварството.

Какви видове бира има?

Като цяло се разграничават два класа: бири с горна и долна ферментация. Сред тях има различни разновидности и безброй синоними на бира. С оглед на това, преди да обясним двете нива на ферментация и да представим типичните за Германия бири с горна и долна ферментация, нека първо да представим петте най-свързани думи. ​​

  • Хмелно смути - здравословна бира
  • Пяна - повишено внимание, риск от объркване
  • Ечемичен чай - за релаксация
  • Куршум в стъклена обвивка - сериозно?
  • Пенливо вино Maurer - сладко, но леко горчиво

Видове бира - дрождите ги правят!

Горноферментираща бира - ферментация при стайна температура

Решаващ фактор за производството на бира са културите дрожди, които се използват в процеса на варене. Дрождите за горна ферментация са най-добри при температура от 15 до 20 °C - тогава те излизат на повърхността и се настаняват върху младата бира по време на ферментацията.

Най-известните бири с горна ферментация:

  • Ale
  • Berliner Weiße
  • Kölsch
  • Weizenbier

Съдържание на алкохол: от 3 % vol.
​ Оригинална пивна мъст: 7,5 до 32 градуса Plato
Ферментация: при 18 до 25 °C

Бира, ферментирала на дъното - поддържайте хладна глава

Долно ферментиралите бири крият дрождите, тъй като тази категория включва бири, в които те се утаяват на дъното на съда за ферментация по време на пивоварния процес. Допреди 150 години производството е било възможно само през зимата, тъй като дрождите, които ферментират на дъното, предпочитат студа. Едва след изобретяването на хладилната техника през 1876 г. става възможно целогодишното производство на долноферментиращи бири, които обикновено имат по-дълъг срок на годност, по-силна първоначална пивна мъст и по-високо алкохолно съдържание.

Най-известните долноферментиращи бири са:

  • Helles
  • Märzen
  • Lager
  • Pils
  • Алкохолно съдържание: от 4,5 % vol. до 4,5 % vol.
    ​ Първоначална пивна мъст: 10 до 12 градуса Plato
    Ферментация: при 4 до 9 °C

Видове бира в Германия

В кулинарния сектор Германия е символ и на разнообразната гама от предлагани бири. За някои обаче правилото е съвсем просто: пилзнер и нищо друго. Бирените гастрономи, които обичат да опитват отвъд ръба на чашата, бързо ще се запознаят с други деликатеси. Събрахме за вас най-популярните бири в Германия.

Популярни бири с горна ферментация

Pale Ale

Блед ейл Блед ейл от острова е сравнително суха, горчива бира с изразен аромат на хмел и ниско алкохолно съдържание. Не напразно някои я наричат "британската дълга напитка".

Berliner Weiße

Berliner Weiße е популярна освежаваща напитка в горещите летни дни, често сервирана с капка дървесен или малинов сироп и стилно (не)автентична със сламка. Но тя е вкусна и сама по себе си.

Kölsch

Кьолш - този сламено-блед, силно ферментирал специалитет от Кьолн е идеален за всеки повод. Кьолш е изключително светла бира с мек вкус и ниско съдържание на алкохол.

Weizenbier

Пшеничната бира, традиционна напитка, през последните години се превърна в бира за начина на живот. Почитателите му особено ценят пикантния, плътен вкус и понякога отчетливия бананов аромат, който се появява като страничен продукт от ферментацията.

Популярни бири с горна ферментация

Helles

Универсалният тип бира Helles е вкусна за почти всички и подходяща за почти всяка ситуация. Светлата, бистра бира с леко сладък малцов вкус е много приятна за пиене, особено в горещините, и представлява желана разхлада през лятото.

Märzen

Първоначално Märzen е долноферментираща бира, която се вари през последния месец на студения сезон и вече носи традицията на производство в името си. Меката "хмелова" и сладка природа на Märzen я поставят в много списъци на любимите бири през последните години.

Pilsner

Бирата Pilsner, накратко Pils, е най-популярният вид бира в Германия - истинска класика. Пълнозърнестата бира е със светлозлатист цвят, има хмелов, горчив вкус и обикновено е по-горчива от другите видове.

Lager

Тъмна бира Характерната особеност на тази пълноценна бира е, както подсказва името, нейният тъмен цвят. Когато отпиете глътка, усещате малцовата магия на печените нотки и веднага очаквате следващата и следващата.

Нашите най-продавани

Как мога да варя бира?

Най-честите въпроси и отговори на любителите пивовари

Интересува ви как се приготвя бира? Ще утолим жаждата ви за знания с най-важните отговори.

Какво имаш предвид, че не мога да варя бира? Това щеше да бъде нашата възмутена реакция, ако това беше възможно само в Германия тайно, а не домашно. В Германия всички граждани могат да варят собствена бира. Но не така, както искат. Точно както бирата се консумира на местните географски ширини, така и официалните правила са логични. Според тях трябва да информирате съответната главна митническа служба за всяко варене - но е достатъчно и неофициално уведомление.

Максималното количество по принцип е отворено, но ако варите по-малко от 200 литра бира за една календарна година, не носите никакви данъчни задължения. Всеки, който произведе повече от това количество за година, трябва да подаде данъчна декларация за бирата - не е шега. Същото важи и ако искате да преминете от домашна пивоварна към хоби пивоварна и да продавате домашната си бира. Ако се съмнявате, винаги е добре първо да се консултирате с митниците.

Ако искате да превърнете дома си в собствена пивоварна, имате нужда от няколко инструмента или от една от практичните системи за варене на бира на Klarstein. Освен това в рецептите са посочени точните количества на важните съставки, разрешени от закона за чистотата - хмел, малц, мая и вода. Празните бутилки са по-малко популярни сред любителите на бирата, но са полезни за бутилиране и вторична ферментация. Но най-важните неща са времето, търпението и страстта, защото добрият вкус изисква време.

На първо място, бихте ли си помислили, че бирата се състои от повече от 90% вода? Ето защо качеството играе много важна роля, затова някои пивоварни дори използват собствени кладенци. Минералите са от решаващо значение за вкуса: Докато светлите бири обикновено разчитат на мека вода, т.е. с по-ниско съдържание на минерали, тъмните продукти предпочитат по-твърда вода.

Тук мненията се различават. Докато някои виждат предимно естетически предимства и запазване на традицията, други признават и функционалните предимства на медните котли. Материалът има много добра топлопроводимост и се твърди, че има положителен ефект върху вкуса и отрицателен ефект (по отношение на намаляването) върху плесените и бактериите, тъй като освобождава медни йони.

Разбира се, че да! И името няма значение: пшенична бира, хефевайзен или бяла бира. По-скоро въпросът е как да приготвите бира, която е особено популярна в летните бирарии и със сигурност ще бъде освежаваща и на вашия балкон. Рецептата е важна, тъй като основната разлика между пшеничната бира и бирата тип "пилзнер" например е използването на дрожди за горно ферментиране.

Важна стъпка в процеса на пивоварство е изваряването на пивната мъст, която се получава по време на процеса на утаяване. Ако видите бели люспи в нея: успокойте се и продължете спокойно да варите бирата. По време на варенето се утаяват само протеините - този процес е известен още като разбиване на пивната мъст.

Много хора смятат, че хората са варили бира, откакто са започнали да ядат зърнени храни. Да, втасалото тесто за хляб вероятно е в основата на днешното производство на бира. Въпреки това висшето изкуство на варенето на бира, което е най-близкото до утвърдена практика, датира от Средновековието. Монасите и монахините искали да създадат напитка, която да е вкусно допълнение към храната им. В този смисъл: много благодарим!

Не се стресирайте и не бързайте, защото приготвянето на бира отнема време. Самото намачкване, излугване и варене може да отнеме до осем часа. Звучи ли справедливо? Но това още не е всичко. Любителите пивовари наистина се нуждаят от търпение, защото времето за ферментация в бутилките отнема още две до три седмици. Страхувам се, че не е правописна грешка.

Водата, хмелът, дрождите и малцът са най-важните съставки на бирата. Тези, които искат да готвят особено креативно, могат, разбира се, да разширят списъка. За да сте сигурни, че вкусът на домашната ви бира може да отговори на желанието и търпението ви, не забравяйте да използвате висококачествени съставки. Препоръчваме ви също така да се консултирате с компетентни лица, преди да закупите - това вече може да стане удобно онлайн.

Дипломатичен отговор: Защото вкусовете се различават. В действителност обаче може да има и обективни причини. Най-честите причини са непълна или неправилна информация за рецептата и твърде много въглероден диоксид.

Ниската газираност сама по себе си не е отрицателен фактор, защото някои хора обичат бирата си точно такава. Ако искате повече мехурчета в ечемичния сок, въпросът е: Как те попадат в напитката по време на процеса на приготвяне? По време на ферментацията се образува въглена киселина. Просто извадете продуктите от хладилника и ги оставете да ферментират на стайна температура за около седем дни.

Любителите на бирата обичат силната пяна - въпреки монархията, поне извън Англия. Ако бирата ви не изглежда толкова царствена, това може да се дължи на непочистена и изплакната чаша, по която все още има мазен филм. Липсата на кралска пяна обаче обикновено е свързана с недостатъчно съдържание на въглероден диоксид.

Много любители пивовари се сблъскват с този проблем по време на кариерата си в златисто-жълтия цвят. Никакви молби и умолявания няма да помогнат тук. За съжаление, ако бирата е кисела, тя е развалена. В повечето случаи вината е в замърсяването, причинено от лоша хигиена по време на варене.

Не можем да дадем общ отговор на този въпрос, защото той зависи от различни фактори. Въпреки това винаги можем да ви препоръчаме да дадете на бирата така необходимата почивка. Такава домашно приготвена бира не е влак, въпреки че след достатъчно време тя лесно ни отвежда в бързата лента по отношение на вкуса Правилото е, че ферментацията е завършена, когато измерената стойност остава постоянна в продължение на три дни.

Да, точно така, защото пяната е страничен продукт на дрождите. И е също толкова правилно, когато изчезне отново след основната ферментация.

Най-вероятната причина за това е, че външната температура е твърде ниска (под 18 - 22 °C). Просто включете отоплението или по друг начин пуснете топъл въздух в стаята. Процесът на ферментация продължава все още? Възможно е да не сте използвали достатъчно мая. В този случай е необходимо търпение, тъй като процесът на ферментация продължава няколко дни.

Подобно на хмела и малца, чистото оборудване е от съществено значение при варенето на бира. Почистете старателно всички аксесоари с дезинфектант, за да удължите срока на годност на бирата и да предотвратите появата на мухъл - защото предпочитаме Pils в контекста на буквата "s".

След като готовата бира се постави в хладилника, тя може да остане там до дванадесет седмици - при условие че сте работили чисто. Съхраняването при стайна температура съкращава срока на годност до около осем седмици.

Горе