3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Здравейте, любители пивовари!
Добре дошли в света на бирата на Klarstein

Най-доброто изкуство за домашно приготвяне на бира

Тук се приготвят вкусни неща: с радостта от експериментирането, вкусните съвети и качествените продукти на Klarstein можете да се превърнете от любител пивовар в майстор на домашната бира. Защо да пиете само комерсилани марки? В света на бирата в Klarstein можете да си отворите собствена пивоварна и да варите собствено пиво. Открийте древното изкуство на варенето на бира и следвайте традиционните методи или се заемете с нови творения.
Нашият бирен свят е толкова разнообразен, колкото и самата бирена гама. Тук ще научите всичко за варенето на бира, видовете бира, съставките и много други неща. От заслужена бира след работа до домашен Октоберфест: вдъхновете се от многото аспекти на прочутата бира. Наздраве!

Бирата зрее

Крафт бира: модерно пивоварно изкуство

Крафт бира: модерно пивоварно изкуство

За страстните любители пивовари: Просто правете бира

Истинските любители на бирата отдават почит на краля с корона от пяна заради нейната свежест, оригиналност и разнообразие. За щастие на любителите пивовари: с подходящото пивоварно оборудване или качествен котел за варене на бира всеки може да прави бира. Но как да започнете и какво ви е необходимо, ако искате да варите собствена бира? Намерете отговорите в нашето ръководство.

Крафт бира: Модерното пивоварно изкуство

Варене на бира с Klarstein

Очакването за приятни летни вечери в парка, барбекюта с добри приятели и бурни фестивали се увеличава с всеки градус. Добре е за тези, които започват сезона под открито небе да са добре подготвени, защото Klarstein сбъдва мечтата за домашно приготвяне на бира. По местата, пригответе се, наздраве!

Варенето на бира сега

Други продукти по темата бира

Вие сте запален любител пивовар и все още имате въпроси по пътя към превръщането ви в опитен пивовар? Най-важните отговори за пивоварството можете да намерите в нашите често задавани въпроси.

Открийте сега

Приготвяне на бира: Тук има хмелна надежда!

Сладкото ръководство за приготвяне на бира

Хмелът и малцът при нас никога не се губят. Посетете нашия бирен свят и се оставете да бъдете опиянени от златни, кехлибарени и мистично тъмни бири до величествените върхове на короните от пяна. Но не прекалено много, защото бирата трябва да се консумира с мярка - и не, нямаме предвид в умерени количества.
Варенето на бира е много повече от средство за постигане на целта. Следователно от първата идея до готовата глътка има няколко неща, които трябва да се вземат предвид - например кои съставки са важни за приготвянето на бира и в какъв ред се добавятв процеса на приготвяне. Но усилията си заслужават - най-късно когато с гордост споделите с приятелите си собственото си бирено творение.

Варене на бира с Klarstein

НаБИРАй се!

We love Bier
We love Bier
We love Bier
We love Bier
We love Bier
We love Bier

Продукти за варене на бира

Висококачествени аксесоари за бира:

Едно е да знаете как нещо работи. Вкусните резултати, които с радост стопяват изразходваното време и усилия, подобно на освежаваща хладка бира през лятото, са нещо съвсем различно. Имаме много добри аргументи за оптималното реализиране на вашите идеи за производство на бира.

Варене на бира: Ето как

Искате вкусът на вашата бира да е доста сладък с много малц, да е скандинавски горчив или да изненадва с наситено тъмен цвят? Ако искате да варите собствена бира, трябва не само да използвате правилно съставките, но и да променяте вида и количеството, както и температурата на варене.

Кои съставки влизат в състава на бирата?

Варенето на бира не е ракетна наука, но с правилно планиране можете да откриете далечни галактики на удоволствието. Успешният процес на приготвяне на бира се предхожда от различни решения: коя рецепта искам да приложа, в какво количество искам да варя, кои съставки за бира трябва да купя за това и какви аксесоари са ми необходими за варенето? Основата винаги е рецептата. Сред горноферментиралите бири принадлежат всички НО и типичната баварската пшенична бира. Например Pils, Helles и Märzen са долноферментиращи бири. Както и да е: според закона за чистотата германската бира може да се състои само от малц, хмел, мая и вода.

Разнообразието от рецепти е почти неограничено. Ето защо има смисъл съставките за първтата бира да се купят под формата на готов микс. Важно: Популярността на бирата в Германия е отразена и в типичните германски разпоредби, тъй като като любител пивовар трябва да информирате съответната главна акцизна служба за плановете си. Но не се притеснявайте, данък върху бирата се начислява само ако приготвите повече от 200 литра бира за една календарна година.

При традиционното пивоварство нишестето от натрошените зърнени култури първо се разтваря и превръща в захар - това се нарича пасиране. Водата и малцът се смесват в тунела за размиване, след което остатъчната захар, която все още се съдържа в малца, се отмива по време на процеса на излугване и излуженият малц (отработеното зърно) се отделя от течността.

Получената пивна мъст се нарича пивна мъст, която се вари с хмела за около час в следващата стъпка. Причините са няколко: Хмелът добавя горчивина и аромати към захарния разтвор на малца с допълнителни вкусови нотки.

Има ли всъщност бира без хмел? И да, и не. Тези, които стриктно спазват закона за чистотата, могат да се справят без хмел или трябва да го заместят с алтернативи като билки - но това дразни пазителите на обществения морал. Ако искате да излезете от тесния корсет на закона за чистотата, можем само да ви кажем: Разкажете ни за своята домашна бира без хмел.

Ферментация: от хлебна супа до бира

Готови ли сте за първото си приготвяне на бира в свободен стил? Досега сме създали само мътна, безрадостна хлебна супа, но ферментацията на дрождите предизвиква оптимистична бира. Това се постига чрез превръщане на захарта в алкохол и въглеродна киселина. Не напразно се е запазила известната поговорка: "Пивоварът прави пивната мъст, а дрождите - бирата." Надяваме се, че сте взели със себе си търпение, тъй като основната ферментация в пивоварната трае около пет до седем дни.

Бутилиране и вторична ферментация

Преди младата бира да бъде бутилирана или бутилирана в кег, като последен етап, остатъчните утайки и дрожди трябва да бъдат филтрирани от ечемичната течност. По време на вторичната ферментация домашно приготвената бира получава заслужена почивка, за да узрее добре, да свърже въглеродния двуокис и да допълни вкуса си. Не крием, че последното действие е най-голямото изпитание за търпението, тъй като младата бира се съхранява в продължение на няколко седмици при температура от един до два градуса, за да се уталожат дрождите. По този начин бирата се пречиства и стабилизира.

Да, в приготвянето на бира се влагат много сърце, душа и упоритост - крайно време е да отпразнувате това с бутилка страхотна домашна бира, защото веднъж започнали, можете да разпределите процеса така, че винаги да разполагате с достатъчно количество от собствените си продукти. И в този смисъл: Наздраве!

Харесва ли ви?

След това заедно ще разгледаме изкуството на приготвянето в шест действия. С нашите инструкции и котела за малц на Klarstein, практичното решение "всичко в едно" за приготвяне на каша, можете лесно да приготвите собствена бира.

Варене на бира сега ​

Сварете собствена бира - и си сложете корона от пяна

Изкуството на варенето на бира в шест действия

Каква е разликата между барбер и бар бира? Точно така, първият подстригва косата, а ние обичаме да заместваме понякога бирата в бара с домашна бира Добре, това беше наистина плоско. Съвсем различно от короната от кралска пяна, когато варим собствена прясна бира. Но има ли изобщо комплект за приготвяне на бира за домашна употреба? Разбира се, че да! С ясна глава и котлите и ферментаторите на Klarstein можете лесно да приготвите собствена бира, въпреки че рецептата за ечемичен сок е стара.

Сварете собствена бира: съставки и аксесоари

За около 20 литра домашно приготвена бира

  • Рецепта за приготвяне на бира
  • Вода, малц, хмел, мая - количество според рецептата
  • Котел и лаутер (25-30 литра)
  • Парни кошове
  • Труб филтър
  • Тенджера или кофа (поне 10 литра)
  • Кухненска лъжица с дълга дръжка
  • Мерителен съд
  • Термометър
  • Кантар
Горе